Forfatter, journalist og tvillingemor Joan Grønning

Om forfatteren til tvillingebogen

Joan Grønning, tvillingemor, journalist, forfatter og tidl. formand for Tvillingeforeningen Freja


Jeg var 27 år, da Rasmus og Mikkel kom til verden i 1993. Gennem hele min graviditet ledte jeg forgæves efter litteratur om tvillinger. Jeg fandt desværre meget lidt - et par småpjecer fra Sundhedsstyrelsen og en 12 år gammel bog var alt. Og alle udenlandske bøger gav dengang kun et super-romantisk og urealistisk billede af, hvordan hverdagen med tvillinger også er.

Jeg ønskede en objektiv information om både glæder og udfordringer ved det at være forældre til tvillinger.

Jeg gik derfor igang med at tale med både fagfolk og masser af tvillingefamilier, og i 1997 udkom 1. udgave af "Bogen om Tvillinger", der dengang dækkede tvillinger fra 0-3 år.

Siden da er mine egne drenge blevet ældre, og løbende samlede jeg egne og andres erfaringer og fulgte med i tvillingeforskningen. Det er vigtig for mig, at "Bogen om Tvillinger 0-10 år" konstant er den bedste og mest opdaterede tvillingebog i Danmark. Bogen bliver derfor jævnligt blevet opdateret - foreløbig er det blevet til nye oplag/udgaver i 1998, 2000, 2003, 2006 og 2010.

2010-udgaven er den hidtil mest omfattende nogensinde inkl. over 300 tips og mere end 100 dejlige tvillingebilleder.

I 2012 udgav alle mine bøger som e-bøger, fordi mange tvillingeforældre havde efterspurgt det, så de altid har deres tvillingefakta ved hånden - fx på deres smartphone, pad eller pc.

I dag er mine drenge, Rasmus og Mikkel, voksne mænd på 23 år, men "Bogen om Tvillinger 0-10 år" er stadig mit lille barn, som jeg hele tiden glæder mig til at pleje, udvikle og nusse om.

Skriv gerne til mig, hvis du har kommentarer eller idéer til bogen - eller en af mine andre bøger, eller hvis du har en god idé til en ny bog.

Hav en fortsat god dag
- og et dejligt liv... ;-)

Bedste hilsener
Joan Grønning

Send til en ven Print